Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med potatis och russin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mättande mellanmålsmuffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och mjöla fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins. Koka potatisen i 10 minuter eller tills den är genomkokt. Låt den rinna av noga och mosa till ett slätt mos. Blanda det i en stor skål med mjöl, socker, bakpulver, russin och äggulor. Rör om noga.
  2. Vispa äggvitorna till styvt skum i en ren, fettfri skål. Vänd försiktigt ner dem i potatissmeten med en metallsked.
  3. Fördela smeten i fördjupningarna i muffinsplåten. Grädda muffinsen i 200° varm ugn i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 160° och grädda muffinsen i ytterligare 7-10 minuter eller tills de har höjt sig.
  4. Ta ut dem och servera dem varma, med smör om du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.