Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med rabarber

(1 kommentar)  
Skriv ut

Rabarberpaj är bland det godaste jag vet bland pajer, gillar den syrliga smak som blir av rabarber. Muffins med rabarber var också väldigtt gott.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka rabarberna i mindre bitar och blanda med socker. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna. Blanda ned smöret, kesellan, de torra ingredienserna och rabarberna. Rör samman försiktigt till en jämn smet. Låt smeten vila i kylskåp minst 1 timma. Sätt på ugnen på 200 grader. Fördela smeten i formarna. Jag fick ut 23 st muffins i formar som var 6 cm i diameter och 3 cm höga. Jag fyllde dom till lite mer än hälften. OBS! Dessa muffins kan flyta ut lite så om du använder dig av pappersformar så tänk på att ställa dom i en muffinsform så behåller de formen. Om du inte har en sådan så går det utmärkt att baka i aluminiumformar. Grädda ca 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • weson 12 juli 2015

    super goda. saftiga och mumsiga. Om man som jag älskar rabarber så måste man prova dessa. underbara helt enkelt. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.