Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med rabarberkompott

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Gör en kompott av tex jordgubbar eller hallon som variation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smör och crème fraiche lite i taget.
  3. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggvispet.
  4. Fördela smeten i 12 mellanstora muffinsformar, gör ett hål i mitten och klicka i rabarberkompotten.
  5. Grädda i mitten av ugnen, 175º, i 20-25 minuter.
  6. Tips: Om du väljer tex jordgubbar eller hallon så uteslut vattnet och ta endast 1 msk strösocker. Vill man inte ha bittermandeln så är 1 tsk mald kardemumma ett mycket gott alternativ.
  7. Jag tog stora muffinsformar och fick 9 st.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.