I denna ljuva sommartid då rosorna börjar att blomma, kommer här ett muffinsrecept med rosenblad.
Instruktioner
- Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller placera 12 pappersformar i dem. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
- Rör samman smör och socker luftigt i en separat skål och rör därefter ner uppvispat ägg, mjölk, rosenvatten och klippta rosenblad. Rör försiktigt ner smörblandningen i de torra ingredienserna tills det är nätt och jämnt blandat — det får gärna vara lite klumpar i smeten.
- Fördela smeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till två tredjedelar). Grädda muffinsen i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula.
- Gör glasyren medan muffinsen gräddas. Häll florsockret i en skål och rör ner glukos och rosenvatten. Täck över med plastfolie tills glasyren ska användas.
- Låt de färdiggräddade muffinsen kallna på ett bakgaller. Bred sedan glasyr på dem, strö rosenbladen över och/eller runt omkring och servera.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar