Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mullbärssylt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jättegod och passar bra till sommarfester.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj ev bären. Varva bären med sockret i grytan. Låt gärna stå 1-2 timmar så att bären saftar av sig. Hetta upp långsamt på svag värme under lock och koka sakta ca 10 min.
  2. Ta grytan från värmen, låt stå en stund och ta bort ev skum. (Tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite sylt.)
  3. Ös upp sylten på rena varma burkar, upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara dem svalt.
  4. OBS! Funkar att ersätta mullbären med björnbär. Använd ej vita mullbär, då de är relativt smaklösa.

Kommentarer (1)

  • Pussnosen 9 februari 2009

    Hej jag ändrade på receptet och la i hälften hallon istället för mullbär och det blev jättegott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.