Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Multinötpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Detta är drömpajen för alla som gillar nötter. En mångfald av goda nötter som hålls samman av en underbar kolakräm, och allt vilar i ett frasigt pajskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och mjöla en pajform, cirka 24 cm i diameter. Arbeta ihop ingredienserna till bottnen, för hand eller i matberedare, till en boll. Platta till degen på ett mjölat bakbord.
  2. Kavla ut degen mellan två ark plastfolie tills den är tunn och smidig. Lyft över den kavlade degen till pajformen. Låt formen stå i kylen tills fyllningen är klar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Koka upp vatten och socker i en kastrull utan lock, låt sjuda 5 minuter till en simmig lag.
  5. Rör i glukos och grädde, och låt sjuda i ytterligare 15 minuter tills du fått en tjock kolasås. Smaksätt med vaniljsocker och rör i de hackade nötterna.
  6. Dra kastrullen från plattan och låt fyllningen svalna något. Blanda till sist i äggulan och ägget. Häll fyllningen i pajskalet och grädde pajen 30 minuter. Servera med en klick vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.