Detta är drömpajen för alla som gillar nötter. En mångfald av goda nötter som hålls samman av en underbar kolakräm, och allt vilar i ett frasigt pajskal.
Instruktioner
- Smöra och mjöla en pajform, cirka 24 cm i diameter. Arbeta ihop ingredienserna till bottnen, för hand eller i matberedare, till en boll. Platta till degen på ett mjölat bakbord.
- Kavla ut degen mellan två ark plastfolie tills den är tunn och smidig. Lyft över den kavlade degen till pajformen. Låt formen stå i kylen tills fyllningen är klar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp vatten och socker i en kastrull utan lock, låt sjuda 5 minuter till en simmig lag.
- Rör i glukos och grädde, och låt sjuda i ytterligare 15 minuter tills du fått en tjock kolasås. Smaksätt med vaniljsocker och rör i de hackade nötterna.
- Dra kastrullen från plattan och låt fyllningen svalna något. Blanda till sist i äggulan och ägget. Häll fyllningen i pajskalet och grädde pajen 30 minuter. Servera med en klick vispad grädde.
Publicerat den
17 april 2010
Skriv kommentar