Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Multitryffel

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Julgodis i bakform

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd en avlång bakform, 30 x 20 cm, upp och ned. Täck undersidan med aluminiumfolie.
  2. Lägg chokladen i en medelstor värmetålig skål, ställ den över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält och är slät. Låt den svalna något. Bred ut hälften av chokladen över bakformen och ställ formen i kylskåp i 10 minuter eller tills chokladen har stelnat. Ställ resten av chokladen åt sidan.
  3. Gör det mörka lagret. Lägg chokladen i en medelstor bunke. Lägg grädde och smör i en liten tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills smöret har smält. Koka upp, ta kastrullen av värmen och häll den heta blandningen över chokladen. Rör om med träsked tills chokladen har smält och är slät. Bred ut hälften av smeten i ett jämnt lager över den stelnade chokladen. Ställ tillbaka formen i kylskåp för att stelna. Ställ resten av smeten i kylskåp för att halvstelna. Gör det vita lagret på samma sätt som med det mörka lagret.
  4. Vispa med elvisp resten av den mörka smeten tills den är tjock och krämig. Bred ut smeten i ett jämnt lager ovanpå den vita chokladen och ställ tillbaka formen i kylen tills smeten har stelnat. Bred ut resten av den smälta chokladen ovanpå och låt tryffeln stelna helt.
  5. När tryffeln har fast konsistens, skär den i små fyrkanter med en lång, vass kniv. Tryffelbitarna kan förvaras i lager mellan smörpapper i lufttät burk i kylskåp upp till 4 veckor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.