Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mummagod äppelsockerkaka

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Saftigt och smakrikt eget påhitt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en kransform. Skala och tärna äpplet som blandas i socker- och kanelblandningen. Smält smöret och tillsätt mjölken.
  3. Vispa socker och ägg pösigt. Vispa ner smör, mjölk och vanillinsocker samt kardemumma. Sist mjölet blandat med bakpulver.
  4. Häll smeten i formen och sprid äppelbitarna över ytan och peta ner dem lätt med en gaffel.
  5. Sätt omgående in på nedersta falsen i ugnen Grädda i ca 40 minuter. Låt svalna lite i formen, stjälp sedan upp den.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kekke46 18 april 2012

    Hej! Det här var en otroligt saftig och god äppelkaka. En hög femma får du från mig. Kommer att bli en favorit här. Tack för receptet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.