- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En mycket krämig och smakrik gratäng. Om man inte är inne på LCHF går det naturligtvis bra att servera ris eller potatis till gratängen.
Instruktioner
- Dela fisken i 3 cm bitar (den kan även vara halvtinad) och lägg den i en ugnsform. Salta, peppra och strö över strimlad purjolök.
- Vispa ihop grädde, philadelphiaost, tomatpuré och fond. Häll såsen över fisken och strö över osten.
Grädda i ugn i 200 grader i ca 30 min, tills gratängen fått fin färg.
- Under tiden gratängen är i ugnen delas och knapersteks baconet. När gratängen är klar strör du bacon och persilja över den.
- För LCHF serveras den med blomkål eller broccoli.
Publicerat den
1 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God smak. Men för mycket med grädde blev det till den mängden fisk. Betyget blir en fyra från oss.
Supergott! Hade i en burk räkor också, passade jättebra. Råkade köpa vitlöksphiladelphia också, men det gjorde verkligen inget, blev bra ändå.
Super gott kommer att göra den igen 5 poäng monica
bästa fiskrätten på länge! jättegod , mycket sås o god o mättande!
Nu har jag lagat denna fiskgratäng två gånget. Toppengod både med och utan bacon.
Lagade denna i höstas, råkade ta fel philadelphia, men minns inte vilken det blev. Den var smaksatt i alla fall. Blev hur som helst otroligt gott, bjöd en kamrat på det och han sa att det var det bästa jag lagat (som han smakat). Bra betyg, med andra ord. Ska försöka mig på den igen, men ska nog minska lite på grädden, tyckte det blev lite väl rinnigt sist. Men smaken var absolut bra.
Nu har jag lagat denna gratäng igen. Fortfarande lika god, men idag blev fisken lite överkokt. Gräddas bara 25 minuter nästa gång.