Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsig fruktkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Fruktkaka kan tyckas som en tysk efterrätt eller fikabröd, men som är otroligt gott till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag ur smöret och äggen från kylskåpet.
  2. Grovhacka nötterna och blötlägg i saften tillsammans med russinen och frukten i en timme.
  3. Sätt ugnen på 140 grader.
  4. Vispa samman socker, salt, vaniljsocker och smör med elvispen. Rör i äggen, ett i taget med en träslev eller med vispen på lägsta hastighet. Rör in ägget ordentligt innan nästa går i.
  5. Blanda mjöl och bikarbonat i en annan skål. Vänd sedan i frukt och nötter i denna och slutligen vänd alltsammans i äggblandningen.
  6. Tag gärna en teflonform eller lägg smörat ugnspapper i en brödform. Häll i smeten. Ställ in i mitten på ugnen, lägg på aluminiumfolie efter 1 timme och låt baka i ytterligare 1-1 ½ timme beroende på ugnskapacitet, känn efter med en sticka. Låt den ligga kvar i formen minst 5 timmar innan du skär upp den.
  7. Servera gärna med toppingen.
  8. Topping: Vid servering, blanda samman socker, crème fraiche och citronskal. Bred på toppen av kakan och strö över mandeln.
  9. Tips! Godast är kakan efter 1-2 dagar. Går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.