Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsig marängtårta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 6 timmar 30 minuter
Skriv ut

En härlig dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till vitt skum. Tillsätt vinäger och vispa ytterligare en stund. Smeten ska bli slät och fin. Blanda successivt i sockret. Vispa samtidigt. Sprid ut den färdiga smeten i en ca 25 cm stor cirkel på bakplåtspapper.
  2. Försök att skapa en upphöjning av maräng utmed cirkelns kanter så att fyllningen inte rinner ut.
  3. Grädda 2-3 timmar i ugn på 100 grader. Låt svalna.
  4. Tina blåbären.
  5. Vispa äggulor och socker i en skål. Blanda mjölk och grädde i en annan skål.
  6. Vispa tills det blir krämigt. Blanda äggsmeten och grädden med blåbären. Häll smeten i en form och ställ den i frysen.
  7. Rör om några gånger under infrysningen som tar cirka 6 timmar (med en glassmaskin tar det cirka 30 minuter). Tina i kyl 20-30 minuter före servering. Vispa ihop äggulor, socker och mjölk i en kastrull. Klipp upp vaniljstången på längden och lägg den i kastrullen. Sjud blandningen tills den tjocknat lite. Det tar cirka 3 minuter. Låt svalna.
  8. Ta upp vaniljstången och skrapa ner kornen i äggblandningen.
  9. Vispa grädden hårt. Blanda grädden med vaniljsmeten. Häll i en form och ställ i frysen.
  10. Rör om några gånger under infrysningen, förslagsvis efter 1, 2 och 3 timmar.
  11. Låt glassen därefter frysa ytterligare 3 timmar.
  12. Tina i kyl 20-30 minuter före servering.
  13. Garnityr Lägg vanilj- och blåbärsglass på marängbotten.
  14. Vispa vaniljvisp till en kräm. Det blir enklare om den är kall. Häll vaniljvispen över tårtan och garnera med en handfull bär.
  15. Strö över lite krossad dajm. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.