Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsig tårta med blåbär och hallongrädde

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Blev bjuden på denna jättegoda enkla och saftiga tårta. Tårtan blir saftigast om den får stå 3-4 timmar innan servieringen och får en underbar frisk och fyllig smak av bären.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa 3 dl grädde och strösocker tjockt och pösigt. Blanda i vaniljsocker, blåbär och hallon och rör om försiktigt.
  2. Lägg en skiva tårtbottnen på ett tårtfat och bred ut hälften av gräddblandningen. Lägg på nästa skiva och bred på resterande gräddblandning. Täck med sista tårtskivan.
  3. Vispa de andra 3 dl grädde och strösocker tjockt och pösigt. Bred grädden på hela tårtan.
  4. Skala och skiva kiwin i tunna skivor och dekorera kanterna med kiwin, (beräkna en skiva kiwi till varje normal tårtbit).
  5. Lägg några skivor kiwi på mitten av tårtan. Dekorera sedan hela tårtan med hallon, blåbär och Non Stop karameller, helt enligt egen fantasi.
  6. Låt tårtan stå och safta sig i minst 3 timmar innan servering. Smaklig spis!.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.