Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsiga hjortronrutor

 
Skriv ut

Lite lyxigt blir det om man servera rutorna med en klick grädde och lite extra hjortronsylt

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 175 grader och 225 grader. Smörj och bröa ungsformen (ca 35x40cm) eller enklast är det att klä plåten med ett bakpapper. Blanda mjöl och bakpulver väl. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjölblandningen och sedan vattnet. Fördela smeten på plåten och grädda kakan i 175 grader tills den är nästan färdig, ca 30 minuter. Gör under tiden glasyren, blanda alla ingredienserna i en gryta och värm det till en seg massa. När 30 minuter har gått av gräddningen, ta ut kakan och bred försiktigt på hjortronsylten på den varma kakan och sedan sätts glasyren över sylten. Öka ugnsvärmen till 225 grader och fortsätt att grädda tills glasyren har fått en gyllengul färg. Låt svalna och skär sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.