Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsiga köttbullar

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Älskar att prova mig fram med mat och tycker att jag lyckades få till ett gott recept på köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda gräddmjölken och ströbrödet i en skål.
  2. Strimla löken fint och hacka purjolöken fint, strimla vitkålen och sätt det på låg värme i en stekpanna. Den ska inte ta färg utan bara mjukna och bli genomskinlig. Pressa vitlöken över och blanda. Lägg blandningen på en tallrik så svalnar den fortare.
  3. Blanda samman alla ingredienser väl. Jag använder mig av en maskin, blanda tills smeten är helt mixad.
  4. Värm upp vatten i en kastrull till 85 grader (sjuda).
  5. Rulla köttbullar lagom stora jag fick 20 stycken.
  6. Lägg köttbullarna i det sjudande vattnet och låt dem sjuda tills de flyter upp av sig själva, då är de klara.
  7. Ge dem sedan färg och yta i stekpanna, på medelhög värme.
  8. Hoppas ni tycker om dem. Mina blev väldigt saftiga och passar perfekt till potatis med brunsås eller min grillsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.