- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Älskar att prova mig fram med mat och tycker att jag lyckades få till ett gott recept på köttbullar.
Instruktioner
- Blanda gräddmjölken och ströbrödet i en skål.
- Strimla löken fint och hacka purjolöken fint, strimla vitkålen och sätt det på låg värme i en stekpanna. Den ska inte ta färg utan bara mjukna och bli genomskinlig. Pressa vitlöken över och blanda. Lägg blandningen på en tallrik så svalnar den fortare.
- Blanda samman alla ingredienser väl. Jag använder mig av en maskin, blanda tills smeten är helt mixad.
- Värm upp vatten i en kastrull till 85 grader (sjuda).
- Rulla köttbullar lagom stora jag fick 20 stycken.
- Lägg köttbullarna i det sjudande vattnet och låt dem sjuda tills de flyter upp av sig själva, då är de klara.
- Ge dem sedan färg och yta i stekpanna, på medelhög värme.
- Hoppas ni tycker om dem. Mina blev väldigt saftiga och passar perfekt till potatis med brunsås eller min grillsallad.
Publicerat den
25 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar