Festliga långpannekakor. Serveras med vispad grädde om så önskas
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget, under kraftig vispning. Blanda mjölet med bakpulver och citronskal. Rör ner blandningen i äggsmeten. Rör sist i mjölken. Bred ut smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 24x30 cm.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Spritsa eller klicka ut marängen över kakan.
Grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter. Vaka noga, marängen ska bara ha bara lite färg. Skär kakan i rutor med vass kniv.
Ugn 150 grader
Publicerat den
26 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums,va gott.Hade vispad grädde och hallon på rutorna, blev som en bakelse. Tack för ett enkelt och smarrigt recept.