Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsiga marängbitar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Hittade i en veckotidning. Ska prova baka dem som en tårta med bär och grädde till. Då kan man frysa de bitar som blir över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 150 grader
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget, under kraftig vispning. Blanda mjölet med bakpulver och citronskal. Rör ner blandningen i äggsmeten. Rör sist i mjölken. Bred smeten jämt i en bakpappersklädd långpanna, ca 24 x 30 cm.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Spritsa eller klicka ut marängen över kakan. Grädda på nedersta falsen i 30- 40 minuter. Vakta noga, marängen ska bara ha lite, lite färg. Skär kakan i rutor med vass kniv.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • doris08 8 april 2008

    Gjorde dem här till min sambos födelsedag. Skar i rutor och serverade grädde och hallon till. Tänkte att då kan jag frysa det som blir över, man slipper ha en tårta som ingen äter upp. Något kvar? Nej! Dem gick åt som smör i solsken! Jättegoda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.