Tricket att koka köttbullarna först gör allt så mycket enklare. Och gott blir det!
Instruktioner
- Skala, koka och låt potatisen svalna om du inte har någon restpotatis.
- Blanda vätskan och ströbrödet i en bunke och låt det svälla 15 minuter.
- Riv löken, mosa potatisen och tillsätt detta tillsammans med äggulorna, japansk soja, kalvfonden, saltet och svartpepparn. Lägg ner färsen och blanda ihop.
- Rulla köttbullar till valfri storlek och lägg dem på en vattensköljd bricka, det brukar bli runt 60 stycken.
- Koka upp vatten i en lite högre stekpanna eller traktörpanna. Lägg in ett gäng köttbullar (vattnet behöver inte täcka helt men det mesta) och rulla runt dem emellanåt tills de är genomkokta. Lägg dem i en sil över en bunke och låt rinna av. Tillsätt lite vatten i pannan efter varje gäng köttbullar.
Spara vätskan för att använda i såsen.
- Låt köttbullarna svalna ordentligt. Smält rejält med smör i gjutjärnsstekpanna och stek dem till vacker färg på lagom värme.
Publicerat den
12 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar