Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mumsigt plåtbröd

 
  • Tid: 2 timmar 25 minuter
Skriv ut

Ett bröd att bara röra ihop, jäsa och hälla på plåten, helt perfekt. Dessutom är det gott och nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke, häll över vatten (37 grader) och rör tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop degen, den ska vara ganska lös i konsistensen. Strö över lite grahamsmjöl och låt jäsa under duk 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och tippa över degen. Strö över lite vetekli och dra ut degen lätt med fingrarna över plåten.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.