Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Munkar

 
Skriv ut

Goda, lätta munkar. Smakar gudomligt till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och häll i mjölken.
  2. Värm till 37 grader.
  3. Smula ner jästen i vätskan och rör tills jästen löst sig.
  4. Blanda ner socker och mjöl.
  5. Arbeta ihop till en deg, som ska vara lös men ej kladdig.
  6. Ta upp och arbeta den smidig på bakbordet.
  7. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
  8. Knåda degen på bakbordet och dela den i 30 lika stora delar.
  9. Forma en boll.
  10. Gör en grop i bullen och fyll med 1 tsk sylt.
  11. Nyp ihop och lägg dem med skarven ner på ett fat.
  12. Låt jäsa i cirka 20 minuter.
  13. Smält frityrfett eller matolja i en tjockbottnad kastrull.
  14. Prova med en liten brödbit om det är rätt temperatur. Den ska bli gyllenbrun, då är det dags att lägga i bullarna.
  15. Lägg försiktigt ner en bulle och ta upp när den fått gyllenbrun färg, använd en hålslev.
  16. Rulla de nyfriterade bullarna i strösocker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.