Goda, lätta munkar. Smakar gudomligt till kaffet
Instruktioner
- Smält margarinet och häll i mjölken.
- Värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i vätskan och rör tills jästen löst sig.
- Blanda ner socker och mjöl.
- Arbeta ihop till en deg, som ska vara lös men ej kladdig.
- Ta upp och arbeta den smidig på bakbordet.
- Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
- Knåda degen på bakbordet och dela den i 30 lika stora delar.
- Forma en boll.
- Gör en grop i bullen och fyll med 1 tsk sylt.
- Nyp ihop och lägg dem med skarven ner på ett fat.
- Låt jäsa i cirka 20 minuter.
- Smält frityrfett eller matolja i en tjockbottnad kastrull.
- Prova med en liten brödbit om det är rätt temperatur.
Den ska bli gyllenbrun, då är det dags att lägga i bullarna.
- Lägg försiktigt ner en bulle och ta upp när den fått gyllenbrun färg, använd en hålslev.
- Rulla de nyfriterade bullarna i strösocker
Publicerat den
13 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar