Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Munkar med maräng, kokos och kakao

 
Munkar med maräng, kokos och kakao Munkar med maräng, kokos och kakao Munkar med maräng, kokos och kakao
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Detta recept fick jag av en arbetskamrat, på 60-70-talet när jag bodde i Göteborg. Min dotter var i 6-årsåldern och hade många kompisar, så munkarna var jättepoppis. Har 2 barnbarn och 1 barnbarnsbarn som är laktosintoleranta, så dessa blir perfekt att bjuda dem på. .

Ingredienser

Instruktioner

Blanda strösocker, florsocker, äggvitor och det kalla vattnet i en bunke. Häll gelatinpulvret i det kokande vattnet och vispa ca 1 minut. Häll det i bunken på de andra ingredienserna och vispa med elvisp ½ timma. Ta en stor långpanna, blanda kokos och kakao så det täcker botten av långpannan, häll i smeten och lika mycket kokos och kakao uppe på smeten. Sätt in i kylskåpet eller på annat kallt ställe ett par timmar. Tag sedan ut den och skär i rutor, så det blir lagom stora bitar. Går bra att frysa, tinar direkt. Avnjut till kaffet!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.