När du vill unna dig något gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Sätt muffinsformar i två muffinspannors fördjupningar.
- Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Tillsätt sockret.
- Vispa samman äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och vispa sedan i mjölken, oljan och vaniljextraktet. Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
- Fördela hälften av smeten i muffinsformarna. Lägg en tesked sylt i mitten av varje muffins och ös på resten av smeten. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
- Förbered under tiden garneringen: Smält smöret och sprid ut det grovkorniga sockret på ett fat. När muffinsen är gräddade låt dem vara kvar i pannan i 5 min. Doppa ovansidan av dem i det smälta smöret och vänd den sedan i sockret. Servera muffinsen varma eller flytta över dem till ett galler och låt kallna
Publicerat den
10 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar