Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Munkmuffins med sylt

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

När du vill unna dig något gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Sätt muffinsformar i två muffinspannors fördjupningar.
  2. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Tillsätt sockret.
  3. Vispa samman äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och vispa sedan i mjölken, oljan och vaniljextraktet. Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
  4. Fördela hälften av smeten i muffinsformarna. Lägg en tesked sylt i mitten av varje muffins och ös på resten av smeten. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
  5. Förbered under tiden garneringen: Smält smöret och sprid ut det grovkorniga sockret på ett fat. När muffinsen är gräddade låt dem vara kvar i pannan i 5 min. Doppa ovansidan av dem i det smälta smöret och vänd den sedan i sockret. Servera muffinsen varma eller flytta över dem till ett galler och låt kallna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.