Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Munkringar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Munkringar kommer jag ihåg sedan min barndom när mor gjorde munkringar. Dom är goda

Ingredienser

Instruktioner

Blanda 8 dl mjöl med bakpulver och salt. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt citronsaft och muskot. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölk och grädde. Tillsätt till sist det något avsvalnade, smält matfettet. Baka ur degen med resten av mjölet till fingertjocka, ca 15 cm långa längder. Fäst ihop dem till ringar. Hetta upp fettet till 170-175 grader. Prova med en bit vitt bröd. Blir den fint gyllenbrun på 1 minut är fettet lagom varmt. Koka munkringarna ljusbruna på båda sidor. Tag upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Doppa gärna de nykokta munkringarna i strösocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.