Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Munkringar

 
Skriv ut

Finns olika alternativ, doppa i socker, doppa i choklad, socker med kanel m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula smöret med mjölet och tillsätt socker, salt och kardemumma. Värm mölken till fingervarmt och rör ner jästen. Vispa upp ägget i degvätskan och tillsätt mjölblandningen. Arbeta degen smidig och ställ den att jäsa övertäckt i 30 minuter på en varm plats.
  2. Arbeta igenom degen och rulla bollar utav degen. Forma ringar av bollen genom att göra hål i varje boll. Låt munkarna jäsa ytterligare 15 minuter övertäckta på smord plåt.
  3. Värm oljan till 180 grader eller tills en brödbit blir gyllenbrun på 1 minut. Lägg ner 3-4 munkar åt gången. Vänd dem efter 2 minuter och låt dem koka ljusbruna. Ta upp mukarna med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.