Den här läckra krämen kan du ha som pålägg eller som fyllning i både tomater och petit chouer.
Instruktioner
- Petit chouer: Låt 1 1/4 dl vatten, 2 msk smör eller margarin och 1 nypa salt koka upp. Rör ner 1 1/4 dl vetemjöl. Ta kastrullen från värmen. Blanda ner 2 ägg och ½ tsk bakpulver. Spritsa ut valnötsstora toppar på en smord, mjölad eller bakpappersklädd plåt. Grädda ca 20 minuter i 175 grader eller tills de känns torra och lätta.
- Skölj örterna och skaka dem torra. Hacka dem fint med en vass kniv.
- Dela avokadofrukten och ta ut kärnan. Skeda ut fruktköttet och mosa det tillsammans med citronsaften i en skål. Blanda ner youghurt, de finhackade örterna, salt och en ordentlig nypa kajennpeppar.
- Skölj tomaterna och skär av ett lock på dem. Gröp försiktigt ur innanmätet med en sked. Skär bort glomfästet och tärna eller strimla locket fint och ställ åt sidan för garnering.
- Fyll en spritspåse med avokadokrämen. Spritsa ner krämen i tomaterna och petit chouerna och bred resten på pumpernickelskivorna. Skölj och skaka gräslöken torr. Skär den i fina ringar. Garnera krämen med gräslöken och tomathacket.
Publicerat den
14 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar