Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Murgh makhani - indisk smörkyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Är helt underbar om man gillar kryddig mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig ugnsfast form. Skär kycklingköttet i bitar på några centimeter (eller stycka den hela kycklingen i 8-10 bitar).
  2. Lägg ner bitarna i marinaden och låt stå täckta i kylen över natten (har man bråttom funkar det med ett par timmar också, men smaken blir inte lika djup).
  3. Nästa dag: blanda alla ingredienser till såsen och sjud den i en kastrull i 20 minuter under omrörning. På så vis tjocknar såsen och mognar i smak. Ställ åt sidan.
  4. Värm ugnen till 225º C. Ställ in den ugnsfasta formen med kycklingen och baka i 10 minuter. Sänk värmen och baka i ytterligare 5 minuter eller tills kycklingen precis är genomkokt. Kycklinben tar lite längre tid.
  5. Under tiden, smält smöret i en kastrull och strö över spiskumminet. Låt fräsa några minuter. Tillsätt honung, grädde, svartpeppar och lime.
  6. Häll makhanisåsen i smörblandningen. Tillsätt kycklingen och låt alltsammans sjuda i 5 minuter. Servera med kokt basmatiris och nanbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.