- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Är helt underbar om man gillar kryddig mat.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en rymlig ugnsfast form. Skär kycklingköttet i bitar på några centimeter (eller stycka den hela kycklingen i 8-10 bitar).
- Lägg ner bitarna i marinaden och låt stå täckta i kylen över natten (har man bråttom funkar det med ett par timmar också, men smaken blir inte lika djup).
- Nästa dag: blanda alla ingredienser till såsen och sjud den i en kastrull i 20 minuter under omrörning. På så vis tjocknar såsen och mognar i smak. Ställ åt sidan.
- Värm ugnen till 225º C. Ställ in den ugnsfasta formen med kycklingen och baka i 10 minuter. Sänk värmen och baka i ytterligare 5 minuter eller tills kycklingen precis är genomkokt. Kycklinben tar lite längre tid.
- Under tiden, smält smöret i en kastrull och strö över spiskumminet. Låt fräsa några minuter. Tillsätt honung, grädde, svartpeppar och lime.
- Häll makhanisåsen i smörblandningen. Tillsätt kycklingen och låt alltsammans sjuda i 5 minuter. Servera med kokt basmatiris och nanbröd.
Publicerat den
2 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar