Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Murkelsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Murklor brukar anses som de allra finaste och godaste matsvamparna. Det är förvisso en ganska dyr delikatess men å andra sidan behövs det inte så mycket murklor för att få fin smak på soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder de torkade murklorna och låt dem ligga i vatten 2-3 timmar. Krama ur vattnet. Om du använder färska murklor måste du först förvälla dem 10-15 minuter. Häll sedan bort vattnet. Upprepa proceduren en gång till.
  2. Smält matfett i en kastrull, tillsätt svampen och låt den fräsa en stund.
  3. Strö över mjölet och späd med buljongen. Rör om ordentligt och låt soppan sjuda på svag värme 10-15 minuter.
  4. Häll i grädden och låt soppan bli genomvarm. Strö över persiljan och servera genast. Servera med små, stekta ostkrutonger eller med oststänger.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zenorita 30 mars 2011

    tunna skivor av torkat renkött som man tillsätter när man serverar är jättgott .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.