Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muscovadoglass med mandel i rom

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Glass i vuxensmak. Underbart god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman äggulor och muscovadoråsocker. Koka upp grädde, mjölk och glykos. Vispa ner äggsmeten i den heta mjölkblandningen. Sila blandningen genom en tätmaskig sil. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen minst 5 timmar och rör om då och då.
  2. Skålla och skala mandeln. Lägg mandlarna i en glasburk.
  3. Blanda muscovadoråsocker och vatten i en gryta och sjud tills sockret smält. Låt muscovadoglassen svalna. Tillsätt rom. Häll lagen över mandlarna. Låt stå minst en vecka. Servera till glassen.
  4. Om du använder Mörkt Muscovadoråsocker får du en kraftigare lakritsbetonad smak på glassen än om du använder Ljust Muscovadoråsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sassoo 31 augusti 2012

    Min bästa glass hittills i sötma o konsistens! Perfekt krämig och len. Men den smakar såklart mycket muscavado så jag ska knycka detta recept o använda det som grundrecept fast med vanligt socker. Superbra o tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.