Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muslibröd med torkade tranbär

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Packa frukostbrödet med nyttigheter som havrekli, vetegroddar och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan, tillsätt ägg, salt, honung, mjölet, havrekli och vetegroddarna. Arbeta degen på medelfart i maskin i 12 minuter. Tillsätt nötterna och tranbären, arbeta ytterligare i 2 minuter. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
  2. Ta upp degen och dela den i 2 delar. Knåda och forma till 2 runda bröd. Snitta ett kryss på varje bröd med en vass kniv, strö över lite havrekli. Lägg över på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Spraya in vatten i ugnen med en blomspruta direkt när plåten är insatt, det gör att brödet får en frasigare yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.