Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musselpasta

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Enkelt att göra och smakar väldigt gott. Om du inte gillar musslor går det bra att använda kräftstjärtar istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Öppna burken med blåmusslor och låt vätskan rinna av. Ta av det yttre skiktet på purjolöken. Lägg ett snitt i mitten och skiva den sedan i ca 2 mm breda strimlor. Riv parmesanen med den grova sidan på rivjärnet. Koka pastan al dente.
  2. Lägg upp pastan portionsvis i en djupa tallrikar och tillsätt musslor, purjolök, parmesanost, flingsalt och svartpeppar. Ringla till sist över olivolja. Blanda ihop.
  3. PS. Snåla inte med billig olivolja. Grappolinioljan i receptet är värd varje krona.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.