Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musselsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att avnjuta med ett gott bröd eller som sås till tex lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök, vitlök och grovhackad persilja i olja i en stor gryta. Fyll på vatten och vin. Koka upp och tillsätt musslorna. Koka ca 10 minuter med lock. Häll av och sila spadet.
  2. Reducera den tills 3 dl återstår. Tillsätt grädden, kryddorna och sockret och koka ihop några minuter. Ta musslorna ur skalet och tillsätt dem. Var noga med att kasta de som inte öppnat sig!
  3. Med ett gott bröd att doppa i den goda såsen har du en förrätt. Är också god som sås till fisk av olika slag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.