Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musselsoppa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En värmande, fyllig och krämig soppa som tack vare fettsnåla alternativ inte innehåller så mycket fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, skölj och skär potatisen i 2-3 cm stora tärningar. Skala och grovhacka löken. Lägg potatis och lök i en stor kastrull och häll över kycklingbuljongen.
  2. Lägg på locket och ge det ett snabbt uppkok. Sänk värmen och låt det småsjuda 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  3. Puréa blandningen med en stavmixer direkt i kastrullen eller kör till en puré i en matberedare. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
  4. Tillsätt gräslök, persilja, peppar och de avrunna musslorna, spara några till garneringen. Sjud ytterligare 5 minuter. Rör ner matlagningsyoghurt och låt soppan bli genomvarm.
  5. Servera soppan i soppskålar, lägg ett par musslor i mitten, strö över finhackad schalottenlök. Bjud ev lite extra matlagningsyoghurt och ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.