En värmande, fyllig och krämig soppa som tack vare fettsnåla alternativ inte innehåller så mycket fett.
Instruktioner
- Skala, skölj och skär potatisen i 2-3 cm stora tärningar. Skala och grovhacka löken. Lägg potatis och lök i en stor kastrull och häll över kycklingbuljongen.
- Lägg på locket och ge det ett snabbt uppkok. Sänk värmen och låt det småsjuda 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Puréa blandningen med en stavmixer direkt i kastrullen eller kör till en puré i en matberedare. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen.
- Tillsätt gräslök, persilja, peppar och de avrunna musslorna, spara några till garneringen. Sjud ytterligare 5 minuter. Rör ner matlagningsyoghurt och låt soppan bli genomvarm.
- Servera soppan i soppskålar, lägg ett par musslor i mitten, strö över finhackad schalottenlök. Bjud ev lite extra matlagningsyoghurt och ett gott bröd till.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar