Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musselsufflé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smarrig sufflé som ska serveras omedelbart med en god sallad och ett gott bröd till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med raka kanter (2 liter). Låt musslorna rinna av väl. Smält smöret i en kastrull. Rör i vetemjölet och späd med vätskan. Låt stuvningen koka några minuter under omrörning. Tag kastrullen från värmen. Rör ner äggulorna en i taget. Tillsätt salt, svartpeppar, curry, osten, dillen, musslorna.
  2. Vispa äggvitorna med rena vispar till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i musselstuvningen. Häll smeten i den smorda formen. Grädda omedelbart på nedersta falsen i ca 45 minuter.
  3. OBS! Ugnsluckan får inte öppnas under tiden. För då sjunker den ner.
  4. Serveras omedelbart med en god sallad och ett gott bröd. Lycka till!. Smaklig måltid.

Kommentarer (1)

  • ros 30 juni 2008

    Sufflé är väldigt gott! Variera fyllningen med: Räkor Krabba

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.