- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Smarrig sufflé som ska serveras omedelbart med en god sallad och ett gott bröd till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med raka kanter (2 liter). Låt musslorna rinna av väl.
Smält smöret i en kastrull. Rör i vetemjölet och späd med vätskan. Låt stuvningen koka några minuter under omrörning. Tag kastrullen från värmen.
Rör ner äggulorna en i taget. Tillsätt salt, svartpeppar, curry, osten, dillen, musslorna.
- Vispa äggvitorna med rena vispar till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i musselstuvningen.
Häll smeten i den smorda formen.
Grädda omedelbart på nedersta falsen i ca 45 minuter.
- OBS! Ugnsluckan får inte öppnas under tiden. För då sjunker den ner.
- Serveras omedelbart med en god sallad och ett gott bröd.
Lycka till!. Smaklig måltid.
Publicerat den
14 april 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Sufflé är väldigt gott! Variera fyllningen med: Räkor Krabba