Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musslor i vinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Superlyxig och god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj; skrubba och klipp bort ev "skägg" på musslorna. Släng trasiga och de som inte stänger sig.
  2. Koka ihop en bottenskyla vatten med salt i en stor kastrull. Lägg i musslorna, lägg på lock och låt koka i ca 2 minuter. Släng de som inte öppnat sig.
  3. Sila spadet och spara ca 2 msk till vinägretten. Vispa ihop citron och olja. Tillsätt resten av ingredienserna och musselspadet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp de varma musslorna i en skål, häll över vinägretten och servera genast. Gott med ett glas vitt vin, fast själv föredrar jag rött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.