Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musslor i vitt vin och chili

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Så gott, så enkelt och bland det billigaste man kan bjuda på. Så underskattad mat helt enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

Skrubba musslorna och skölj dem noga. De musslor som inte stänger sig helt slänger ni direkt. Finhacka löken och vitlöken. Strimla chilin och dela limen Lägg dem i en kastrull med vin och pressa en lime över. Strö på saltet och ha i schalottenlök, vitlök och den hackade chilin. Koka tills de öppnar sig och ta sedan bort från spisen. Överkokta musslor är inte lika gott och de musslor som inte öppnar sig slänger ni. Klipp över lite persilja, dela en till lime och lägg i skålen med musslor och servera med bröd att doppa i och ett gott vin till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.