Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

mustbullar

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

dom är så underbara

Ingredienser

Instruktioner

1. Smula jästen i en bunke. Värm julmusten till fingervarmt, 37°C i enkastrull.2. Häll lite av musten över jästen och rör tills den löst sig.3. Tillsätt resten av musten, olja, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl,spara lite till utbakningen.4. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkenskanter. 5. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.6. Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 25bitar. Forma bitarna till släta, avlånga bullar som läggs på bakpapperskläddaplåtar.7. Strö lite mjöl på bullarna och låt dem jäsa övertäckta ytterligare ca 20min.8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 10 min. Låt kallna på galler underbakduk sååå goa med massa russin i =)lycka till =)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.