Instruktioner
1. Smula jästen i en bunke. Värm julmusten till fingervarmt, 37°C i enkastrull.2. Häll lite av musten över jästen och rör tills den löst sig.3. Tillsätt resten av musten, olja, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl,spara lite till utbakningen.4. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkenskanter. 5. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.6. Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 25bitar. Forma bitarna till släta, avlånga bullar som läggs på bakpapperskläddaplåtar.7. Strö lite mjöl på bullarna och låt dem jäsa övertäckta ytterligare ca 20min.8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 10 min. Låt kallna på galler underbakduk sååå goa med massa russin i =)lycka till =)