Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig färsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rotfrukter och köttfärs, mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skala och skiva rotfrukterna tunt, gärna i matberedaren. Strimla purjolöken. Koka allt i saltat vatten ca 5 minuter. Slå av vattnet. Blanda rotfrukterna med salt, kryddor och ost. Häll hälften i en smord form.
  3. Låt ströbrödet svälla i mjölken ca 10 minuter. Blanda alla ingredienserna till färsen. Bred den över rotfrukterna och lägg på resten av rotfrukterna. Häll över grädden.
  4. Strö över riven ost och grädda nederst i ugnen 25-30 minuter. Servera gratängen med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.