Det bästa av allt när man använder lergryta - den sköter sig själv i ugnen.
Instruktioner
- Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Skala och skär potatisen i skivor eller bitar. Dela kärna ut och skär paprikorna i bitar. Lägg potatis och paprika i grytan.
- Dela, kärna ur och hacka chilin och strö över. Pressa i vitlöken och lägg i lagerbladen.
- Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan.
- Sätt på locket och ställ in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 225ºC och tillaga i 1 timme och 20 minuter.
- Servera gärna med en klick gräddfil till.
Publicerat den
21 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mormor bjöd mej på denna gulaschgrytan idag, för hon vet att jag älskar gulasch. Den var verkligen jättegod. Ett plus att det även var potatis i grytan och inte serverades vid sidan om. Helt klart en 5-poängare!!!
Det är väldigt smidigt med lergrytan... Jag valde att inte ha vin, ersatte med vatten+buljongtärning och det kan jag inte rekommendera. Efter 1 timme i ugnen smakade jag av. Tomatsmaken/syrligheten slog igenom (vet inte om det hade varit en annan/mer smak om jag hade haft vin i). Dessutom lite för tunn och klen. Hade i 3 vitlökar till, plus lite soya. Men det gick inte att rädda. Får bli en kvällsmacka :-) Eftersom jag inte följde receptet, skulle jag nog egentligen inte betygsätta, men gör det ändå...