Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig köttfärsröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Madeiravinet ger en mustig smak... basilika är en av mina absoluta favoritkryddor... och crème fraiche är ju sällan fel... mmmmm...

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken. Stek den genomskinlig på svag värme i en stekgryta. Öka värmen och tillsätt färsen. Stek den smulig och pressa ner vitlöksklyftorna. Sänk värmen. Tillsätt sojan, tomatpureén, saltet, svartpepparn och vattnet. Låt småputtra under lock i minst 20 min, men helst 45-60 min, det mår den bra av. Tillsätt madeiravin och crème fraiche när det gått ca 30 min. Se till att konsistensen blir som önskad genom att ev. tillsätta mer vatten, eller, om den är för lös, puttra utan lock för att reduceras. Kom ihåg att det är en krämig köttfärsröra, inte en köttfärssåssås. Tillsätt basilikan, de frysta grönsakerna samt om man vill ha starkare, något som "hottar" upp. Låt bli varmt och smaka av. Servera med spagetti. Och det är inte förbjudet med ketchup...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.