Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig köttfärssås med kanel och kakao

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Recept på köttfärssås kan man aldrig få för många av. Prova den här som är smaksatt med kakao och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs färsen och två tredjedelar av löken i en stor gryta som rymmer minst 3½ liter. Fräs på medelvärme sex-åtta minuter tills färsen är brynt, smula den under tiden. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 30 sekunder.
  2. Tillsätt passerade tomater, krossade tomater, tomatpuré, buljong, chiliflingor, salt, kanel och kakao. Koka upp.
  3. Sänk värmen och låt sjuda svagt cirka 30 minuter tills smakerna blandats och såsen har tjocknat något. Rör om då och då.
  4. Koka pastan enligt paketets anvisningar och låt den rinna av. Portionera upp pastan på sex tallrikar. Fördela såsen ovanpå. Strö över ost och resten av löken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.