Recept på köttfärssås kan man aldrig få för många av. Prova den här som är smaksatt med kakao och kanel.
Instruktioner
- Fräs färsen och två tredjedelar av löken i en stor gryta som rymmer minst 3½ liter. Fräs på medelvärme sex-åtta minuter tills färsen är brynt, smula den under tiden. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 30 sekunder.
- Tillsätt passerade tomater, krossade tomater, tomatpuré, buljong, chiliflingor, salt, kanel och kakao. Koka upp.
- Sänk värmen och låt sjuda svagt cirka 30 minuter tills smakerna blandats och såsen har tjocknat något. Rör om då och då.
- Koka pastan enligt paketets anvisningar och låt den rinna av. Portionera upp pastan på sex tallrikar. Fördela såsen ovanpå. Strö över ost och resten av löken.
Publicerat den
18 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar