Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig kycklinggryta

 
Mustig kycklinggryta Mustig kycklinggryta
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En rejäl och mustig kycklinggryta. Lättlagad med allt i ett. Upplevs som ett riktigt långkok, men tillagas på drygt 1 timme. Värmer gott en kulen dag.

Ingredienser

Instruktioner

Krydda kycklingfiléerna runt om med spiskummin, curry, svartpeppar och salt. Bryn kycklingen snabbt i smör på hög värme i en stekgryta, ca 1 minut per sida. Svep in i alu-folie och lägg åt sidan medan ni gör resten. Skala och skär potatisen i tärningar, finhacka gul lök. Grovriv rotselleri och morötter, skär champinjonerna i 4 klyftor. Fräs smör och champinjoner i stekgrytan ca 10 minuter. Tillsätt resten av det skurna och hackade och fräs vidare i några minuter. Smula i buljongtärningen och pressa i vitlöken, tillsätt vatten och grädde. Rör om och låt småkoka i ca 20 minuter. Skär kycklingen i fina skivor som tillsätts i grytan ihop med ev bildad köttsaft. Låt koka vidare i ca 10 minuter. Skär basilikabladen i mindre bitar och tillsätt när ett par minuter återstår. Rör om och smaka av om det behövs mer kryddor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.