Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig lammgryta med getost, apelsin och palsternacka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik gryta som serveras med syltade havtornsbär som är otroligt rika på C-vitamin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lammköttet i 3 cm stora grytbitar. Lägg dem i kallt vatten och låt koka upp. Häll sedan av vattnet. Skala och hacka lök och vitlök. Skala palsternacka och morot och skär i stora bitar. Hacka salvian.
  2. Lägg rotsaker, kryddor och tomatpuré i kastrullen. Tillsätt passerade tomater och buljong. Låt koka upp och sjud sedan lammgrytan under lock på svag värme i ca 1½ timme tills köttet är mört. Toppa grytan med getost och avsluta med fint rivet apelsinskal.
  3. Koka upp socker och vatten tillsammans med stjärnsanisen. Tillsätt havtornsbären och låt dem koka med ett par minuter. Låt kallna.
  4. Servera grytan med matkorn,ris eller pasta samt sallad och syltade havtornsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.