Smakrik gryta som serveras med syltade havtornsbär som är otroligt rika på C-vitamin
Instruktioner
- Skär lammköttet i 3 cm stora grytbitar. Lägg dem i kallt vatten och låt koka upp. Häll sedan av vattnet.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala palsternacka och morot och skär i stora bitar. Hacka salvian.
- Lägg rotsaker, kryddor och tomatpuré i kastrullen. Tillsätt passerade tomater och buljong. Låt koka upp och sjud sedan lammgrytan under lock på svag värme i ca 1½ timme tills köttet är mört. Toppa grytan med getost och avsluta med fint rivet apelsinskal.
- Koka upp socker och vatten tillsammans med stjärnsanisen. Tillsätt havtornsbären och låt dem koka med ett par minuter.
Låt kallna.
- Servera grytan med matkorn,ris eller pasta samt sallad och syltade havtornsbär.
Publicerat den
3 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar