Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig lammgryta med stekt polenta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är lammgrytan smaksatt med sardeller som ger en mycket god sälta. Lammgrytan serveras med stekt polenta med smak av parmesanost. Vill man hellre ha ris eller potatis går det också bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär bleksellerin i skivor. Fräs grönsakerna i en stekpanna och lägg åt sidan.
  2. Vänd lammköttet i vetemjöl på en tallrik. Stek köttet så att det får färg i stekpannan. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Vispa ur stekpannan med vattnet och tillsätt det till grytan. Rör ner krossade tomater, sardeller och kalvfond. Låt lammgrytan koka under lock i ca 1 timme. Rör då och då.
  3. Tillsätt lök, vitlök och blekselleri efter halva tiden. Häll bort såsen på cocktailtomaterna och tillsätt tomater och ärter när det återstår 5 minuter. Smaka av med salt. Strö över finhackad bladpersilja.
  4. Undertiden som lammgrytan kokar kan du göra polentan. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Tillsätt polentagrynen samtidigt som du rör. Koka under omrörning i 5-6 minuter. Smaka av med riven parmesanost, bladpersilja och eventuellt mer salt.
  5. Häll smeten i en vattensköljd rund sockerkaksform. åt den stelna och skär den sedan i trekanter. Stek polentan i olivolja i en stekpanna.
  6. Servera lammgrytan med varm polenta och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.