Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig limpa

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En härligt lättbakad limpa som spred en ljuvlig doft i köket under gräddningen. Mina smaklökar kunde knappt hejda sig under avsvalningen. Avnjöts med först ost och sen marmelad innan smaklökarna var nöjda.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och tillsätt must och öl, låt bli 37 grader fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt, nejlikor, pomerans, sirap och rågsikt. Knåda med degkrokar och tillsätt vetemjölet lite i taget tills degen är smidig. Jäs övertäckt i ca 50-60 minuter. Vält upp på mjölat bakbord och knåda lätt, dela degen i 2 bitar. Tryck med handflatan ut varje del till en rektangel och rulla ihop från långsidan. Placera med skarven neråt på en plåt och jäs övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Placera plåten på nedersta falsen och sänk till 200 grader, grädda i 30 minuter. Låt bröden svalna övertäckta på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.