Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig lins- och kokossoppa med räksalsa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En värmande soppa som passar för höstiga dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök, vitlök och morot. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Fräs lök, vitlök, morot och chili i 2 msk olja i en stor kastrull ca 4 minuter. Tillsätt spiskummin och ingefära, låt fräsa med någon minut.
  2. Skölj linserna i en sil. Tillsätt linserna i kastrullen och häll på vatten och fond. Låt koka ca 25 minuter med lock. Ta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med matberedare eller med en stavmixer.
  3. Häll tillbaka soppan i kastrullen om du använt matberedare. Rör ner kokosmjölk och limejuice. Krydda med 1½ tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Skär tomaterna i cm stora bitar, hacka koriandern. Blanda räkorna med tomat och koriander.
  5. Häll soppan i skålar och toppa med räksalsan. Servera med rostat surdegsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.