En värmande soppa som passar för höstiga dagar.
Instruktioner
- Skala och hacka lök, vitlök och morot. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Fräs lök, vitlök, morot och chili i 2 msk olja i en stor kastrull ca 4 minuter. Tillsätt spiskummin och ingefära, låt fräsa med någon minut.
- Skölj linserna i en sil. Tillsätt linserna i kastrullen och häll på vatten och fond. Låt koka ca 25 minuter med lock. Ta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med matberedare eller med en stavmixer.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen om du använt matberedare. Rör ner kokosmjölk och limejuice.
Krydda med 1½ tsk salt och 2 krm peppar.
- Skär tomaterna i cm stora bitar, hacka koriandern.
Blanda räkorna med tomat och koriander.
- Häll soppan i skålar och toppa med räksalsan.
Servera med rostat surdegsbröd.
Publicerat den
16 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar