Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig linsgryta med svamp

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett älskat recept som lagats många gånger under åren! Passar såväl vegetarianer och veganer som köttätare (det är bara att tillsätta någon matig korv eller grytbit)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten. Skär löken i klyftor, ca 1-2 cm tjocka. För att de skall vara sammanhängande, skär inte bort för mycket av underdelen på löken.
  2. Skär morötterna i bitar, gärna större. Fräs dessa med löken i matoljan i en tjockbottnad stor kastrull eller mindre gryta ett par minuter. Tillsätt sedan buljongtärning, linser, lagerblad, trattkantarell, timjan och vitpeppar. Låt det fräsa ett par minuter under omrörning. Salta.
  3. Häll kokande vatten över så att det täcker alla ingredienserna (man kan sedan späda på efter smak). Låt grytan puttra i 10-15 min på låg/medelvärme.
  4. Tillsätt vitlöksklyftorna, det passar bra att skära dem i två eller tre bitar, då smaken håller i sig längre än när man till exempel pressar. Smaka av så att linserna är lagom mjuka. Dekorera gärna med färska örter, på bilden är det timjan. Serveringstips: jaminris, kokt potatis, bulgur...

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Ewa19 3 april 2014

    Det var salt så det förslog, kunde inte äta detta, nu undrar jag om det var fel i receptet kanske skulle det vara 1 tsk salt och kanske det skulle vara röda linser som är snabbkokta istället för gröna.

  • anickan 1 december 2014

    Jättegod!!!!

  • Jesper 13 november 2017

    1 matsked salt är garanterat felskrivet :P strunta helt i saltet o häll i lite grädde, soja och rödvin istället ;) man kan strö över en nypa om man vill när allt e klart o smaka av därefter. vad gäller linserna blötlägg dem i vatten innan eller koka 10 min längre då gröna linser har längre koktid.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.