Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig linssoppa på gröna linser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig gryta som värmer gott. Behövs inget kött. Receptet kommer från Bonniers Kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg linserna i blöt över natten eller i minst 3-4 timmar.
  2. Fräs löken mjuk i oljan i en stor kastrull. Löken ska bara bli mjuk och glansig, den ska inte ta färg. Pudra över paprikapulvret.
  3. Häll på vattnet och spadet från tomaterna. Spara tomaterna så länge. Lägg i blötlagda avrunna linser, lagerblad och buljongtärningarna. Tillsätt även potatis i tärningar. Koka allt under lock i ca 30 minuter. Salta försiktigt.
  4. Lägg ner tomaterna som delats i stora bitar. Smaka av med honung, vinäger och vitlök. Koka soppan i några minuter till. Smaka av soppan. Strö över hackad persilja, klicka över lite crème fraiche och servera varm.
  5. Servera gärna med lite bröd, vitlöksbröd eller vitt lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.