Mustig gryta som värmer gott. Behövs inget kött. Receptet kommer från Bonniers Kokbok.
Instruktioner
- Lägg linserna i blöt över natten eller i minst 3-4 timmar.
- Fräs löken mjuk i oljan i en stor kastrull. Löken ska bara bli mjuk och glansig, den ska inte ta färg. Pudra över paprikapulvret.
- Häll på vattnet och spadet från tomaterna. Spara tomaterna så länge. Lägg i blötlagda avrunna linser, lagerblad och buljongtärningarna.
Tillsätt även potatis i tärningar. Koka allt under lock i ca 30 minuter. Salta försiktigt.
- Lägg ner tomaterna som delats i stora bitar. Smaka av med honung, vinäger och vitlök. Koka soppan i några minuter till. Smaka av soppan. Strö över hackad persilja, klicka över lite crème fraiche och servera varm.
- Servera gärna med lite bröd, vitlöksbröd eller vitt lantbröd.
Publicerat den
17 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar