Ett gott sätt att använda majs. Den mustiga soppan är utmärkt som förrätt eller lätt måltid.
Instruktioner
- Hetta upp margarinet i en kastrull eller stor stekpanna med lock. Lägg i lök och selleri och fräs 2-3 minuter tills löken har mjuknat.
- Tillsätt majsen, lägg på locket och fräs 8-10 minuter, rör om då och då, tills majsen har mjuknat.
- Tillsätt buljongen och koka upp. Sänk till medelvärme och låt sjuda 10 minuter. Häll över soppan i en mixer eller matberedare och mixa tills slät.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm upp på medelvärme. Rör ner mjölken, lite i taget, och hetta upp cirka 5 minuter.
- Blanda crème fraiche och gräslök. Portionera upp soppan i djupa tallrikar eller skålar och klicka på crème fraicheblandningen.
Publicerat den
19 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar