Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig majssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett gott sätt att använda majs. Den mustiga soppan är utmärkt som förrätt eller lätt måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp margarinet i en kastrull eller stor stekpanna med lock. Lägg i lök och selleri och fräs 2-3 minuter tills löken har mjuknat.
  2. Tillsätt majsen, lägg på locket och fräs 8-10 minuter, rör om då och då, tills majsen har mjuknat.
  3. Tillsätt buljongen och koka upp. Sänk till medelvärme och låt sjuda 10 minuter. Häll över soppan i en mixer eller matberedare och mixa tills slät.
  4. Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm upp på medelvärme. Rör ner mjölken, lite i taget, och hetta upp cirka 5 minuter.
  5. Blanda crème fraiche och gräslök. Portionera upp soppan i djupa tallrikar eller skålar och klicka på crème fraicheblandningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.