Mustig och tjock soppa, chowder, är en nordamerikansk specialitet. I chowder använder man gärna majs som gör soppan smakrik och mättande.
Instruktioner
- Kärna ur paprikan och tärna den. Skala och hacka löken. Smält smör i en stor gryta. Lägg i paprika och lök och fräs under omrörning cirka tre minuter tills löken börjar bli mjuk.
- Rör ner vetemjöl, salt, buljongtärning och lagerblad. Blanda väl. Rör ner vattnet lite i taget och hetta upp under omrörning tills soppan tjocknat lite.
- Blanda ner mjölk och tillsätt potatis och majs. Hetta upp soppan och låt sjuda under lock ca 20 minuter tills potatisen är kokt. Rör om då och då.
- Ta upp lagerbladet och släng det. Smaka av med salt och peppar. Rör ner grädden och hetta upp.
- Fördela soppan i sex skålar eller stora muggar. Strö på paprikapulver och lite muskot. Servera genast.
Publicerat den
2 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar