Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig rostbiff med kryddig fruktsås.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Otroligt gott. Såsen blir ljuvlig!!

Ingredienser

Instruktioner

Torka av köttet, krydda med salt och peppar. Bind upp köttet med bindgarn för att få en jämnare form och stekning. Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta. Tillsätt lök, vitlök och bacon och låt det fräsa med en stund. Lägg rotfrukter, äpple, dadlar, sirap, kanel, timjan och lagerblad i grytan vid sidan om köttet. Sätt i en stektermometer i mitten av köttet. Späd med öl och bräsera köttet på svag värme under lock till innetemperaturen är 70 grader. Vänd steken en gång under bräseringen. Lyft upp steken, ta bort bindgarnet och låt sedan steken vila c:a 10 minuter innan du skivar köttet. Sila skyn och passera grönsaker och frukt genom en trådsil. Koka upp skyn och späd med grädde. Red av med brun redning under omrörning. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt vindruvorna och låt såsen bli het. Servera köttet med sås, ugnstekt potatis och kokta grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jonasbjurel 30 december 2011

    Saftigt och gott kött, såsen i sötaste laget. MVH/Jonas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.