Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig rotfruktsgryta

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Örtdoftande gryta med vitlöksbröd och ett gott rödvin i glaset - nu behöver du inte längre fundera över vad ni ska äta till helgen! Det går även bra att använda tinad så kallad rotfruktsmix, som du hittar i frysdisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rotfrukterna och tärna i sockerbitsstora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök samt skiva purjon tunt. Hetta upp en kastrull med oljan. Rör ner rotfrukterna, gul lök och vitlök och fräs runt i 2-3 minuter.
  2. Tillsätt tomatpuré, buljong, kryddorna och honung och koka upp. Låt det koka på medelvärme i ca 20 minuter. Rör ner purjolöken och låt den koka med i ca 2 minuter. Red med majsstärkelse.
  3. Garnera med färska örter och servera med en klick créme fraiche och vitlöksbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.